lørdag den 18. februar 2012

Dansk Vestindien

08.01.2012 Sejlads fra Sint Maarten til St. Croix

Vi arbejder hele dagen i Phillipsburg med at få fikset et problemer på båden som utæt ferskvandspumpe og testet den nye wifiantenne vi købte i marinebutikken. Vi skal helst ikke for tidligt fra Phillipsburg for så ender vi på St Croix midt om natten det giver nogle udfordringer når vi skal igennem passagerne i koralrevene ved Christiansted. Vi kommer afsted ved 16.30 tiden men det kniber med vinden - vi går små 4 knob på plat læns og det gynger en del.

 

09.01.2012 St. Croix – Christiansted

Vi ankommer om formiddagen til Christiansted som planlagt og finder en god ankerplads. Vi skal nu inddeklarere til USA – det er noget spændende hvor meget de vil splitte skibet ad – men de vil egentlig bare have os forbi kontoret så ingen gennemgang af skibet – super - det er irriterende når de kommer ombord og skal bruge lang tid på skibsgennemgang. Manden på kontoret har lidt computerproblemer så vi skal lige komme forbi lidt senere til fingeraftryk og billede. Vi går ind til fortet, toldhuset og vejestationen – det er utroligt velbevaret. Tilbage til immigrationskontoret og få taget billede og fingeraftryk.

Vi tager derefter ind til byen for at se fortet – der er guide til fortet på dansk – det er ren luksus. Det er et lille gult fort der kun har givet en falsk tryghed mod angreb – pirater kunne det nok modstå med mod udenlandske flåder må det give fortabt.

Det nærmer sig 16.30 og vi må hellere gå hen på brew pubben for der er Crab race kl. 17 så vi må hellere få en god plads. Vi får et bord og kan se det starter kl. 17.25 – det passer lige med et par øl. Vi finder ud af at registreringen til krabbeløbet starter på det tidspunkt og det vælter ind med lokale der vil være med – for det er ret fine præmier der er på spil -blandt andet et hotelophold. Vi gætter på at der er godt 100 krabber med så det tager sin tid før selve løbet kan starte. Den bliver første halv syv før at krabberne slippes løs – men humor er det når krabberne slippes løs og løber ud fra centrum af cirklen – livligt kommenteret og med notering af vinderne – fantastisk.

Lige så snart de 10-12 løb er færdige og præmierne er uddelt er pubben tom – der var mange lokale. Vi spiser en stor bøf samme sted hvor øllene er inkluderet – så det hjælper lidt på prisen.

 

10.01.2012 St. Croix

Vi lejer en bil hvor der er fin plads til alle 5 – der er lige den detalje at det er amerikanske biler med rattet i venstre side men man kører også i venstre side af vejen – vi tegnede forsikring! Vi tager den slaviske tur via Center Line Road hvor vi gør første stop ved Cruzan Rum destilleri. Det er lidt svært at finde og det ser meget lukket ud for turister – men vi kommer ind uden problemer. Rundturen på destilleriet er ikke det helt store og det er næsten umuligt at høre hvad guiden siger. Bagefter bliver vi tilbudt drink og smagsprøver på de rene varer – det virker for vi køber hele 7 flasker.

Videre til Estate Whit sukkerplantagen der desværre er lukket men man kan gå rundt på området og se hovedbygningen med buede ender udefra. Og sidst men ikke mindst ruinerne af den gamle sukkermølle samt kobberbadene til inddampning af sukkermassen. Det må have været rygende varmt at arbejde der.

Frederiksted fort er næste stop – det er lidt mindre end det i Christiansted og rørt. Der er ikke meget at sige til Frederiksted – udover den er helt død. Der kommer et cruiseship ind hver tredje dag så det er nok der det sker. Vi spiste på Turtle Deli som leverer nogle kæmpe sandwich – Pia spiser kun halvdelen og tager resten med hjem.

 

11.01.2012 St. Croix

Dykning på the wall på nordsiden af St. Croix er et must – det er en væg der går ned til 5000 meters dybde fra 7 meter. Far, Thomas og jeg tager afsted med Ultimate Bluewater Adventures – www.stcroixscuba.com.  Pigerne bliver i byen og shopper plus skriver et del postkort.

På dykkerbåden er der et hold elever, to divemastere og kun os tre turister. Vi tager ud til Salt River Bay hvor vi hopper i vandet – det er første dyk for Thomas på denne tur, men rolige John får ham beroliget. Der er god sigt og næsten ingen strøm så det kan ikke være bedre. Der er lige den detalje med at Thomas mest er til dyk på max 10 meter og det skal helst være bunden. På dette dyk kommer vi ned på 27.5 meter og bunden er på 4000 meter – han vender dog også kortvarigt om efter at have kigget ned i dybet – der er langt ned. Far er helt rolig i vandet denne gang – nu har han ikke så meget bly med i vesten og vesten er dermed næsten tom for luft. Det bliver et superdyk med en lille nurseshark, en mellem moræne og en del fisk.

Andet dyk er på 6 mile reef lige udenfor Christiansted – her ser vi en større rokke, en fin skildpadde i vandet og senere hen en andet type der sover – det kan de gøre i op til 6 timer uden at gå op til overfladen for nye luftforsyninger.

Det er den bedste dykkerbutik som vi har prøvet – de leverede varen.

Pia har i mellemtiden fundet en pæn nederdel som Thomas er hurtig og sige at det er julegaven fra ham. Derudover har hun set et endnu ikke indkøbt armbånd med skår fra tallerkner som pynt – det er planen at det skulle blive julegaven fra mig. Vi går hen og kigger på det men det passer bare ikke helt – i stedet er der et par ringe som kunne være interessante – og det ender med at blive en af dem.

Vi har hørt rygter om at man som dansker kan kommer ind og se Guvernørhuset hvor Peter von Scholten styrede fra. Det går let med at komme ind og vi kan gå frit rundt. Det er især de mørke glassale på 2. sal der gør indtryk med alle spejlene.

 

12.01.2012 Sejlads til St. John

Vi tager ankret op klokken 4.30 om morgenen og drager mod St. John – turen går let og vi ankommer til Cruz Bay 10.30. Vi kan desværre ikke ligge i Cruz Bay men må kaste anker i næste bugt.

Vi tager hen til nationalparkens besøgscenter – halvdelen af øen er nationalpark. Vi ville gerne på en trail med efterfølgende returbåd til Cruz Bay men turen er desværre booket – men der er en lettere tur vi kan tage. Vi er sultne så på den nærmeste restaurant får vi et kæmpe meximåltid med dertil hørende kæmpe frozen lemondrink.

Vi beslutter at tage til en taxa til Annaberg sukkerplantage og skole. Vi kommer fint derud og aftaler med taxaen at han skal hente os igen kl. 16.30. Der er ikke meget tilbage af bygningerne – skolen er også helt væk. Men udsigten er udover det sædvanlige – der er flotte bakker og fine sandstranden overalt.

Da vi skal hjem kommer taxaen ikke og henter os – hvordan kommer vi så tilbage? For der er ikke meget trafik imens vi har været der. Efter lang tid på Annaberg og mange insektbid senere går vi mod Cinnamon Bay hvor der skulle være lidt mere trafik. Lige før Cinnamon Bay kommer en anden taxa langt om længe og samler os op. Som en lille godbid får vi en stor is i Cruz bay – det er tiltrængt. Thomas køber et par pæne ternede shorts og jeg et par farverige klipklapper.

 

13.01.2012 St. John

Far og Else Marie shopper et par shorts fra morgenstunden inden vi letter anker fra Cruz Bay og sejler mod Maho Bay ved 12-tiden. Det tager kun en time at sejle om på nordsiden af øen og kaste anker – her ligger vi noget bedre end dagen før og der er koraller langs kysten som vi kan snorkle på. Far sejler Thomas, Pia og jeg ind til stranden. Thomas og jeg snorkle en del og der er meget at se. Rigtig mange fisk inklusiv en Barracuda og de sædvanlige sommerfuglefisk. Thomas får spottet en blæksprutte som gemmer sig i sit hul – det er spændende for det er første gang vi ser sådan en fætter. Pia kommer også i vandet – så længe hun kan bunde er hun helt tryg. Hun prøver endda at snorkle – det går helt fint og uden at få vand hverken i snorkel eller maske.

Ude på båden tager far dykkerflaskerne på og inspicerer båden under vandet for skader og om vi stadig har zinkanoder med. Malingen og primeren er flere steder faldet helt af og det rå jern står tilbage – det er ikke godt. Far henter os igen og senere spiser vi på båden – vi er noget sultne.

 

14.01.2012 St. John til St. Thomas

Næste morgen drager vi mod St. Thomas ved 9-tiden – det er en flot tur med mange småøer. Her er ret trafikeret med mange sejlskibe, dykkerbåde og motorbåde – vi er på kollisionskurs med en enkelt sejlbåd.

Vi er i Charlotte Amalie ved 11.30 tiden – ved indsejlingen til bugten bliver vi indhentet af en 85 meter superyacht som kalder os op over radioen og spørger hvor vi vil sejle hen – lige ud siger Thomas. De havde en plan om at overhale os og styre til styrbord – men det opgiver de og bliver pænt bag os til vi er nær ankerpladsen. Vi lægger til af et par omgange – det er ikke altid det går lige let – vi vil helst ikke ligge alt for tæt på nabobådene. Vi kan se at Rising Sun på 138 meter! ligger i megayachtmarinaen den er stor men ikke særlig køn men Phoenix 2 på 90 meter ligger også i marinaen og den er gejlet vildt op med lys i stævnen hvor der er en Fønix. Der ligger en del andre megayachter men dem på 50 meter ser ikke ud af ret meget – de er små!

Resten af dagen er vi oppe i byen og butikkerne er ret vilde for at få os ind hos dem for der er ikke nogle cruiseships i byen idag. I Dronningegaden er der hovedsageligt juvelerbutikker og souvenirshops som i de andre cruiseshipbyer. Men Charlotte Amalie er noget forskellig fra Christiansted – der er ingen buegange men masser af flotte altaner og små gyder der går nede fra vandet og op til Dronningegaden. Det er ikke ligeså dansk her som på St. Croix der er det for turistet. Vi ender på bar med stærke drinks og wifi.

Vi er noget pløret på vej til restauranten der ligger oppe med udsigt over byen. Det er en god tjener der forklarer fint hvad de har på menukortet og fortæller sjove historier – ovenikøbet leverer kokken lækker mad. Desserten er rumflamberede bananer med is til – glimrende.

 

15.01.2012 St. Thomas

Far og Else Marie tager til gudstjeneste i 2 stive timer i den gamle danske kirke – gospelkor og gave i form af en notesbog får de med – tiden er fyldt med liv og energi. Tiden går alt for hurtigt - og de er overrasket over at de 2 timer allerede er gået.  

Derefter tager vi til Coral World på nordsiden af øen – der byder på alt fra havet omkring St. Thomas plus lidt ekstra. Else Marie og Pia har ikke rigtigt snorklet og set det akvarium af fisk der er lige under vandoverfladen.

Vi starter med at tage til fodring i akvariet hvor der er en dykker der fodre fiskene – specielt rokken er anderledes end de andre fisk – der jo har munden på undersiden. Ellers viser vi de fisk vi har set når vi har været i vandet – men der er mange vi endnu ikke har set. Udendørs har de bassiner med hajer, større skildpadder, rokker. Indenfor er vi til søløveopvisning  - de får rigtigt spist nogle småfisk for de tricks de kan. I samme rum er der 5 cm små skildpadder der febrilsk padler rundt i vandet – de har slet ikke styr på – kæmper for at holde sig nede i vandet og styrer ind i koraller.

Det har været en god oplevelse men det kunne godt trænge til en kærlig hånd – det er noget slidt.

Tilbage i Charlotte Amalie går vi direkte på Green House for kølige drinks, snacks og wifi.  Vi orker ikke det helt store med aftensmaden og køber takeaway fra en mobilgrill – det lyder lidt farligt med hensyn til om vi bliver syge – men der er run på og det ser ud som om der er styr på det. Det er nogle enorme portioner og vi tager derfor kun 3 bakker med en halv kylling og en stang spareribs. Vi spiser så meget vi kan på båden for det smager fortræffeligt – det levnede spiser vi dagen efter.

 

16.01.2012 St. Thomas

Det er store shoppingdag i Charlotte Amalie – det er sidste bytur inden pigerne tager til Danmark. Vi er delt op i hold – men mødes dog alligevel tilfældigt i en butik. Vi får købt gaver til pigerne i Helsingør og en masse postkort men ingen frimærkerL. Vi køber et par trykte malerier – helt uden at der blev givet afslag – det går ikke for godt. Pia finder endelig en hat der passer til hende – her er der tillige fast pris – det er helt nyt for de fleste steder har man kunnet få cirka 15% af prisen.

Vi når lige forbi den jødiske kirke hvor gulvet er dækket af sand og generel meget lys – inde bagved er en tavler med alle jøder der er døde siden 1920'erne – det er ikke ret mange. Vi går også op af de 99 steps men det er mest for udsigtens skyld man går op af den – der er nogle flotte villaer undervejs og øverst oppe Black Beard Castle der desværre er lukket.

Else Marie og far køber ind - det tager lidt tid med at få købt de tunge varer og finde en port der er åben til marinaen da de skal tilbage. Vi andre laver mad imens.

 

17.01.2012 St. Thomas sejlads til Magens Bay

Tidligt om morgenen letter vi anker og sejler til Magens Bay. Bugten er kendt for sin fine lange sandstrand der er omkranset af bakker på begge sidder og godt beskyttet. Der er megen vind til tider kulingstyrke og vi vipper en del rundt men det tager ikke lang tid før vi er fremme. Ankeret bliver kastet ikke langt fra land og vi kan se taxaerne kommer ind med cruiseshipspassagerer.

Vi tager først ind til stranden med gummibåden ved 14-tiden så vi ikke bliver helt stegt. På det tidspunkt er stranden ret fyldt og der er kø til snackbaren – men is er der ikke nogle steder.

For første gang er alle i vandet – Pia, far og Else Marie svømmer lidt rundt mens Thomas og jeg snorkler. Vi ser en stor rokke - der er faretrugende tæt på i det oprørte vand - man skal passe på man ikke lige pludselig træder på den. De andre tager gummibåden mens jeg svømmer tilbage til båden - der er ikke særligt langt men det er nu hårdt nok.

Inden vi tager mod San Juan, Puerto Rico ved solnedgang ser vi stimer af større fisk der springer op af vandet – det ser vildt ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar