tirsdag den 12. marts 2013

Malaysia - den 17. til 22. oktober 2012

Onsdag d. 17. oktober

Illustration 1: Det smukke sølvbryllupspar.

Dagen starter med at Thomas, Ebbe og Axel står tidligt op og anretter fin morgenmad. Vi er stille, så vi ikke vækker sølvbryllupsparret. Morgenbordet bliver super og buketten fra Hanne, Søren og Joan pynter smukt på bordet. Kl. 8 er vi klar med morgenbord og gaver og vi starter musikken til "I Østen Stiger Solen Op". Den har vi tidligere hentet ned på vores laptop, så vi har lidt styr på takten. Efter lidt tid vågner sølvbryllupsparret og de kommer op. De er meget overrasket over at der synges og tror først det er vækkeuret der ringer. I det hele taget havde de slet ikke regnet med æresport, stort morgenbord, og sang. Efter den gode morgenmad, tager vi taxier ind til Petang Hill der er et lille bjerg med udsigt over Georgetown. Her tages et tog op til toppen, hvor vi nyder udsigten. Vi ser et lille tempel og får en øl. Herefter gås lidt rundt inden Kurt og Else Marie inviterer til frokost på en nærliggende restaurant. Efter en god frokost tager vi toget ned igen og taxier hjem til båden. Thomas, Ebbe og Axel hopper i poolen, mens Kurt og Else Marie slapper lidt af på båden. Efter svømmeturen gør vi os klar til sølvbryllupsmiddagen. Kl. 6 er vi klar og vi drikker et glas champagne på båden, inden turen går til restauranten Thirty-Two. Det er en rigtig flot ældre restaurant med rigtig lækker mad. Vi får alle en fireretters menu og god vin til. Efter maden tager Ebbe, Thomas og Axel ned til marinaen. Else Marie tror det samme, men finder ud af at Kurt har andre planer. De skal på luksushotel. Først forstår Else Marie ikke helt hvorfor Kurt absolut skal ind at se et hotel, men snart efter lugter hun lunten. Vi andre får en øl på irsk pub i marinaen og lytter til livemusik. Her snakker vi også med et hollandsk par, inden vi ser dyner omkring kl.1.

 

 

Torsdag d. 18. oktober

Illustration 2: På sightseeing i Georgetown. Her foran Klo Klang der er et kinesisk tempel og forsamlingshus.

Axel, Ebbe og Thomas spiser morgenmad omkring kl. 9, mens vi spekulerer på hvad Kurt og Else Marie laver. Herefter tager vi ind til byen på sightseeing. Først ser vi Klo Klang, der er et kinesisk tempel og forsamlingshus. Herefter går vi videre af en rute beskrevet i Lonely Planet, som bringer os forbi et hinduistisk tempel, City Hall, Town Hall, Fort Cornwallis, Angelican Church og Supreme Court. Nogle af tingene er vi inde at se, mens andre går vi bare forbi og nyder udefra. Thomas når ikke med ind på Fort Cornwallis, da han skal ind til myndighederne og tjekke os ud af Georgetown. Efter dette er gjort tager vi en øl, inden vi tager ud og handler ind. I bussen falder Axel i snak med en sød pige, mens alle hendes veninder sidder omkring og småfniser. Turen er længere end forventet og vi får lige pludselig travlt med at handle ind. Det klares på 20 min. og vi tager tilbage til Blue Marlin og pakker tingene ned, inden der tages en tidlig aftensmad på den tyske restaurant. Her fås også fint porcelænsølkrus i anledning af at de holder oktoberfestival. Her mødes vi også med Kurt og Else Marie der er kommet tilbage fra hotellet. Efter maden tager vi ud på Blue Marlin og af sted inden det bliver lavvande. Det går lige akkurat (rører kun bunden lidt inde i havnen) og vi sejler mod Port Klang ved Kuala Lumpur. Vi passerer undervejs to broer ved Georgetown. Thomas skynder sig også lige at få en snak med havnefogeden John Ferguson om frihøjden ved broerne. Den sidste bro er under konstruktion og flere mænd arbejder på den, mens vi sejler under.

 

 

Fredag d. 19. oktober

Illustration 3: Axel, Thomas og Ebbe med drinks og chips på vej mod Port Klang ved Kuala Lumpur.

Vi spiser morgenmad kl. 9. Hele dagen står på sejlads, så vi fordriver tiden med at være lidt på nettet, da vi sejler langs kysten. Ellers snakker vi om gårsdagens fine sølvbryllup. Til aftensmad fås kyllingeringe med ris til. Efter maden får vi tømt tanke med mindre problemer. Om natten har Axel sidste nattevagt med Thomas. Vi får det sidste kasinospil og om dagen det sidste spil dam. Begge disse spil har været faste bestanddele gennem hele turen og vi er ca. lige dygtige. Yatzy tager vi ikke, da Thomas synes terningerne er for ringe (læs: Thomas taber hele tiden).

 

 

Lørdag d. 20. oktober

Illustration 4: Floden ved Port Klang er meget beskidt!

Vi ankommer til Port Klang tidligt om morgenen og ligger til en ponton ude i floden. Vi spiser en god morgenmad og tager dinghyen ind til marinaen. Mens Thomas tjekker os ind, kigger vi andre på forholdende i marinaen. De er fine selv om det er lidt slidt. Under indtjekningen bliver vi også inviteret til fest i Royal Selangor Yacht Club om aftenen. Det er deres sæsonafslutning og vi glæder os allerede. Herefter tager vi toget ind til Kuala Lumpur. Dette tager ca. en time og vi lander midt i Kuala Lumpur på hovedbanegården. Vi tager et nyt tog ind til Petronas Tower, som vi håber at komme op i. Da vi finder tårnene er der udsolgt af billetter resten af dagen. Vi aftaler derfor at tage derind tidligt næste morgen for at købe billetter. Herefter er vi alle blevet sultne og tørstige så vi finder en restaurant, hvor vi kan få lidt at spise og en god øl. At finde noget godt at spise er ingen problem, da der er masser af restauranter i komplekset omkring Petronas Towers. Det er straks sværere med øl, da mange restauranter er alkoholfrie. Vi finder dog en efter et kort stykke tid. Efter en øl og en burger splitter vi op i to grupper. Ebbe, Else Marie og Kurt tager på en stor bazar, besøger en moske og ser verdens højeste flagstang, mens Thomas og Axel tager hen til et storcenter med mange elektronikbutikker. Her ser vi på forskellig elektronik og Thomas begynder at se på en ny telefon. Vi skal være i yachtklubben kl. 18 og vi begiver os hjemad kl. 16. Axels og Thomas tog er meget forsinket og vi går klip af præmie overrækkelsen i yachtklubben. Det når Ebbe, Kurt og Else Marie dog og de synes det er rigtig sjovt. Til festen er der også en fin lille buffet og øl ad libitum. Vi falder i snak med de lokale og først efter en del øl er vi alle trætte og tager dinghyen tilbage til Blue Marlin.

 

 

Søndag d. 21. oktober

Illustration 5: Souvenirbutik ved Batu Caves.

Tidligt om morgenen bliver Ebbe, Thomas og Axel sejlet ind til marinaen af Kurt. Herfra tager vi togene ind til Petronas Towers for at stå i kø for at købe billetter til at komme op i tårnene. Kurt og Else Marie tager en slapper hjemme på båden. Efter at vi har stået i kø et par timer åbner billetkontoret og vi får købt billetter til tårnene om eftermiddagen. Vi tager derfor tilbage til hovedbanegården, spiser morgenmad og tager et tog til Batu Caves. Dette er nogle hellige grotter der ligger en times togtur nordpå. Efter vi er kommet derop med toget går vi rundt og ser på de forskellige templer og statuer inden vi tager en lang trappe op til hulerne der ligger inde i en klippevæg. Der er mange turister oppe i grotten, men også mange familier som besøger de forskellige templer i grotten. Vi finder en bænk oppe i grotten og sidder og slapper af og kigger på alle turisterne fra hele verden. Efter vi har siddet og slappet lidt af tager vi ind rundtur i "The Dark Cave". Her får vi fortalt om dyrelivet i grotten og at vi skal passe meget på, så vi ikke påvirker det for meget. Efter rundturen i grotten tager vi toget tilbage til hovedbanegården og videre til Petronas Towers. Da det bliver vores tur tager vi først elevatoren op til gangbroen ca. halvvejs oppe. Her har vi et kvarters tid inden vi tager elevatoren videre op til toppen. Her har vi igen et kvarter. Der er forskellige udstillinger på etagen og vi går rundt og nyder udsigten. Vi begynder at blive opmærksomme på et uvejr som trækker ind over byen. Og efter kort tid er uvejret over os og den før så fine udsigt er forsvundet. Vi kan ikke engang se over til tvillingetårnet. Efter ca. 20 minutter bliver vi kaldt ned og vi tager elevatoren. Herefter tager vi en øl, inden vi tager videre til en nærliggende restaurant. Her har vi bestilt bord til et kombineret danseshow og buffet. Vi mødes med Kurt og Else Marie og får en drink i lobbyen, inden vi finder vores bord. Her nyder vi buffeten og danseshowet. Under danseshowet inviteres tilskuerne op på scenen og Axel er oppe at lære nogle dansetrin. Efter showet går vi hen til en nærliggende togstation og tager toget hjem og i seng.

 

 

Mandag d. 22. oktober

Illustration 6: Blue Marlin foreviget på lærred med oliefarver.

Efter morgenmad tager Thomas ind til forskellige myndigheder for at tjekke os ud fra Malaysia. Vi sejler godt nok først dagen efter, men vi tjekker ud i dag. Os andre sejler Blue Marlin ind til kajen i marinaen og tanker diesel. Efter vi har tanket ligger vi til et andet sted inde ved marinaen, så vi ikke skal tage dinghyen ind mere. Herefter bliver Kurt, Else Marie og Ebbe i marinaen, mens Thomas og Axel tager toget ind til Kuala Lumpur. Her vil vi ind at købe telefon til Thomas. Efter kyndig og grundig vejledning af salgsekspedienten i en elektronikbutik køber Thomas en HTC smartphone. Så kan den gamle Samsung telefon og alle dens kvaler blive lagt på hylden. Efter vi har købt telefonen tager vi tilbage til marinaen, hvor vi napper et hurtigt bad, inden den står på aftensmad i yachtklubben. Det er Axels sidste aften så han giver og vi sidder rigtig og hygger os. Under middagen overrækker Axel også en gave til Kurt og Thomas, som tak for at han kunne sejle med på en fantastisk tur gennem Australien, Indonesien, Thailand og Malaysia. Gaven er et maleri af Blue Marlin, som Axel fik malet i stor hemmelighed, mens vi var på Phuket (vi andre troede han lå med piger). Efter vi har fået et par øl efter maden går vi i seng.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar