tirsdag den 8. november 2011

Bilbao uge 43 fra onsdag den 26. oktober 2011 til søndag den 30. oktober 2011.

Far tog kontakt til forsikringen for at se om vi kunne få dækket skaderne. Vi skulle få indhentet nogle tilbud og komme med en skadesanmeldelse med forløbet så ville Pantaenius vurdere om vi var berettiget. Det fik vi sendt torsdag med de tilbud vi nu havde plus et overslag på de mindre skader.

Thomas rodede med agtertoilettet der var stoppet - det er stadigvæk stoppet men kalk og skidt er fjernet fra rørsystemet i toilettet og pumpen. Thomas har forsøgt med toiletrens uden at det virkede og 3 m lang rensewire har også været igennem uden held. Han er nu godt træt af det toilet.

Jeg havde forsøgt hele dagen at finde gratis wifi fra båden, men vi ligger lige tilpas lagt væk til at vi ikke kan få et stabilt signal. Vores wifi forstærker til båden gik til under sejlladsen fra Brest til Bilbao - toppen til antenne var pludselig væk. 
Samme dag fandt Thomas gratis wifi hos McDonalds men der skal vi så sejle ind i gummibåden for at det kan lade sig gøre. Det har betydet at vi har brugt en del timer hos McDonalds sidenhen og spist et par McFlurry. Det er ikke det mest spændende sted men der er internet. 

Fredag fik vi accept fra forsikringen - bestilling af genua og forstag kunne iværksættes. Regningen for skader er løbet op i cirka 200.000 kr. 
Senere gik Thomas og jeg på sightseeing i området - der ligger nogle kæmpe villaer fra 1920'erne langs med kajen fra marinaen til byen - det er et velhavende område hvor haverne er meget velplejet og bilparken er i god stand med blandt andet mange Volvoer som C70. Vi fulgte promenaden op til en jernbro fra 1893 - Vizcaya Bridge - der transporterer biler over floden på en wireophængt gondola. Ved nærmere undersøgelse af broen spottede vi et Unesco flag der er tegn på at det er et verdensarv-monument - whc.unesco.org.
Vi gik egentlig til byen for at finde en Orange butik så vi kunne købe et dataabonnement til skibet så vi i det mindste kan sende og modtage email. Vi fandt én som  har åbent uafbrudt mandag til lørdag fra 10-21 - det er enestående hernede. Ekspedienten kan ikke noget engelsk men det lykkedes at få fat i en startpakke der dækker vores behov uden at det er alt for dyrt. Hjemme på skibet sætter vi simkortet i og kan fint komme på netværket men dataforbindelse er der ikke. Jeg prøver forskellige ting uden held.  

Lørdag og søndag var vejret godt med næsten 20°C og næsten skyfrit. Promenaden var fyldt med mennesker der enten går, løber, cykler eller løber på løbehjul/skateboard. Jeg var nede hos Orange igen for at få dataforbindelse - det lykkedes. Thomas fik forbundet Mini-C og Skipper 150 (satellitinternet) mens far brugte det meste af dagen med at hjælpe sejlmageren og medhjælper med forskellige spøgsmål og transport frem og tilbage til havnen. 
Menuen stod på Else-Maries frikadeller, kartofler i ovn, gulerødder og bearnaisesauce til - det ligger godt i maven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar